Με την περιήγηση σας στο margaritari.gr αποδέχεστε αυτόματα την χρήση cookies για την ευκολία και βελτίωση των διαδικτυακών αγορών σας. Μάθε περισσότερα

Πως ξεχωρίζουμε τα αληθινά μαργαριτάρια;

Δημοσιεύθηκε από margaritari 23/01/2020 0 Σχόλιο(α)

 

 

Τα τελευταία χρόνια, τα μαργαριτάρια αποτελούν την τελευταία τάση στον χώρο του κοσμήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν κατακλύσει την αγορά απομιμήσεις μαργαριταριών καθώς είναι χαμηλότερου κόστους απ’ ό,τι τα αληθινά μαργαριτάρια.

 

Εμείς, στο margaritari.gr, έχουμε ανάγει το αληθινό μαργαριτάρι σε επιστήμη και έχουμε αφιερώσει την πολυετή παρουσία μας στο χώρο του κοσμήματος σε αυτό. Γνωρίζουμε την αίσθηση του αληθινού μαργαριταριού στο δέρμα, την μοναδική του υφή και την μαγική του λάμψη, με αποτέλεσμα να μπορούμε να ξεχωρίσουμε με μία ματιά ένα γνήσιο μαργαριτάρι από ένα ψεύτικο.

 

Στα δικά μας κοσμήματα χρησιμοποιούμε, αυστηρά και χωρίς εξαιρέσεις, μόνο αληθινά μαργαριτάρια. Θέλουμε να είστε κι εσείς σε θέση να διαπιστώνετε την γνησιότητα των μαργαριταριών, ώστε να κάνετε την σωστή επιλογή για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, με ένα κόσμημα με αληθινά μαργαριτάρια που θα περνάει από γενιά σε γενιά.

Θα δούμε μαζί 4 τρόπους με τους οποίους μπορείτε κι εσείς να μάθετε να ξεχωρίζετε τα αληθινά μαργαριτάρια. Οι τρόποι αυτοί αφορούν:

 

Πώς να ξεχωρίσετε τα αληθινά μαργαριτάρια βάσει θερμοκρασίας

Το μαργαριτάρι είναι φυσικό οργανικό υλικό. Κατά  συνέπεια αποκτά την θερμοκρασία του περιβάλλοντος του. Γι’ αυτό και η θερμοκρασία του είναι αρκετά πιο χαμηλή όταν βρίσκεται σε μία θήκη κοσμημάτων, σε ένα συρτάρι ή χρηματοκιβώτιο.

Για να διαπιστώσετε εύκολα την γνησιότητα των μαργαριταριών σε ένα κολιέ σας, αρκεί απλά να το φορέσετε. Θα νιώσετε στην επιδερμίδα σας ότι είναι κρύο, αλλά σύντομα θα πάρει την θερμοκρασία του σώματός σας.

 

 

Πώς να ξεχωρίσετε τα αληθινά μαργαριτάρια βάσει όψης

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά ένα μαργαριτάρι με μεγεθυντικό φακό, ιδιαίτερα σε μεγάλη επιφάνεια, θα βρείτε μικρές αμυχές ή μικρά σημαδάκια (spots). Τα σημάδια αυτά υποδηλώνουν την γνησιότητα του. Ασφαλώς όσο μικρότερα και δυσδιάκριτα είναι, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα ενός αληθινού μαργαριταριού και τόσο μεγαλύτερη η αξία του.

Αυτή η εικόνα, ασφαλώς, δεν υπάρχει στα ψεύτικα μαργαριτάρια διότι παράγονται εργοστασιακά μέσα σε τυποποιημένα καλούπια όπου όλα θα είναι ολόιδια, αψεγάδιαστα και με το ίδιο ακριβώς σχήμα και χρωματισμό.

Επίσης παρατηρώντας με τον ίδιο τρόπο ένα κολιέ με αληθινά μαργαριτάρια, πολύ σπάνια θα βρείτε ακριβώς ολόιδια μαργαριτάρια.

Άλλωστε αυτό φαίνεται και στην αξία των μαργαριταρένιων σκουλαρικιών σε σχέση με τα κολιέ, όπου η αξία για 2 ακριβώς ολόιδια μαργαριτάρια σε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια είναι μεγαλύτερη από ό,τι 2 αντίστοιχου μεγέθους ίδια μαργαριτάρια που υπάρχουν σε ένα κολιέ.

 

 

Πώς να ξεχωρίσετε τα αληθινά μαργαριτάρια βάσει υφής

Ο πιο εύκολος εμπειρικός τρόπος για να διαπιστώσετε την γνησιότητα ενός μαργαριταριού, είναι να το τρίψετε απαλά στα δόντια σας. Εφόσον το μαργαριτάρι είναι αληθινό, θα νιώσετε την αίσθηση της άμμου στην επιφάνεια του μαργαριταριού.

Αυτό συμβαίνει, βέβαια, μονό στο φυσικό μαργαριτάρι. Θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε συνεχώς και όχι πάντα στα ίδια μαργαριτάρια. 

 

 

Πώς να ξεχωρίσετε τα αληθινά μαργαριτάρια βάσει λάμψης

Ένας ακόμη τρόπος είναι να τοποθετήσετε το μαργαριτάρι σας σε μια ολόλευκη επιφάνεια όπως ένα λευκό πανί, μια λεύκη κόλλα Α4 ή, ιδανικά, σε λευκό βαμβάκι όπου φαίνεται άμεσα η αντανάκλαση του φωτός και ο φυσικός χρωματισμός του. Οι χρωματικοί ιριδισμοί και η λάμψη του αληθινού μαργαριταριού δεν συγκρίνεται με τίποτα και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα που δεν μπορεί κανείς να βρει σε μια απομίμηση.

 

 

 

Με τις παραπάνω συμβουλές, είμαστε βέβαιοι πως θα είστε σε θέση να ξεχωρίσετε τα αληθινά μαργαριτάρια και να αποφύγετε απομιμήσεις. Μπορεί με την πρώτη ματιά τα αληθινά μαργαριτάρια να μοιάζουν με τα ψεύτικα αλλά οι διαφορές τους είναι τεράστιες. Από την αίσθηση στο δέρμα και το βάρος τους, μέχρι το χρώμα και την ιδιαίτερη λάμψη, το αληθινό μαργαριτάρι υπερέχει. Φτάνει μόνο μία φορά να φορέσετε ένα μαργαριταρένιο μας κόσμημα με αληθινά μαργαριτάρια για να το καταλάβετε.

Γιατί εμείς ξέρουμε πως σας αξίζουν τα καλύτερα αληθινά μαργαριταρένια κοσμήματα.

 

Στο Margaritari.gr, το μοναδικό εξειδικευμένο E-shop κοσμημάτων με αληθινά μαργαριτάρια, το άριστα καταρτισμένο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να βρείτε το νέο σας αγαπημένο μαργαριταρένιο κόσμημα, με αξεπέραστη ποιότητα και άκρως ανταγωνιστικές τιμές σε μοναδικά σχέδια. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 211 800 6800 ή στο 697 045 2400 για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή και ειδική παραγγελία.

 

 

 

 

ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται με το ειδικό καρτελάκι Guarantee

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δωρεάν αποστολή αυθημερόν για παραγγελίες έως τις 16:00

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται σε δική μας συσκευασία δώρου

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σε 14 ημέρες από την παραλαβή με επιστροφή χρημάτων